Nej tak madlister på basis af indhold af lektiner

Der er mange forskellige teorier om, hvad der er sundt at spise, og hvad der er usundt. En lidet kendt teori om, at lektiner er skadelige, virker interessant, og måske kan du få glæde af nogle af informationerne.

Kilde til info om lektiner på denne side er en bog af Marie Louise Theill. Bogen blev censureret ved udgivelsen. Hør forfatteren tale om det her (video set over 10.000 gange):

Ja tak madliste

Meltyper

 

Ja tak Grøntsager og produkter fra kålfamilien

 

Ja tak Rodfrugter

 

Ja tak Salater og andet bladgrønt

 

Ja tak Andre grøntsager

 

Ja tak Grøntsager og afgrøder i begrænset mængde

 

Ja tak Krydderurter

 

Ja tak Frugt (husk, spis kun i sæson)

 

Ja tak Nødder og kerner - oxalat: Højt indhold

(Helst uden den mørke hinde, ellers i små mængder)

 

Ja tak Nudeltyper

 

Ja tak Mælkeprodukter

75% af danske køer er af Holstein-racen. Mejeriprodukter fra køer af Holstein-racen bør undgås. Holstein-køernes protein er lektinagtigt. Det er svært at fordøje og skaber inflammation. De fleste danske køers protein er af typen A1, også kaldet kasein, som er svært at fordøje og skaber inflammation. Protein fra køerne i Schweiz, Italien og det meste af Frankrig er oftest af racen Guernsey og deres protein A2 ligner IKKE et lektin, og er derfor OK.

Thiese Mejeri lavede nov. 2016 en mælk baseret på A2, som Thiese kalder urmælk, som jeg i skrivende stund bruger til min havregrød, og den virker ok. Den er produceret af Jersey-køer. Når både far og mor er A2, kaldes det A2A2, og dette udtryk bruger Thise også.

 

Ja tak Fisk

 

Ja tak Fjerkræ

 

Ja tak Kød

(Alt kød bør være økologisk eller i hvert fald fodret med græs)

 

Ja tak Olier

 

Ja tak Vineddike m.m.

 

Ja tak Krydderier

Alle slags, undtaget chili (selvom cayennepeber og paprika er medlemmer af natskyggefamilien, kan du godt spise dem, idet lektinerne sidder i kernerne og skallen, og de er fjernet i krydderiudgaven)

 

Ja tak Sødemidler

 

Ja tak Chokolade

 

Ja tak Te og kaffe

 

Ja tak Alkohol

I begrænset mængde (helst økologisk, da konventionel vin dyrkes med mange pesticider)
 

 

Nej tak-madliste

vitalzone.dk v/ Marie Louise Theill, marielouise@vitalzone.dk, tlf. 50 58 60 22

Nej tak Korn, kerner og meltyper

 

Nej tak Fabriksfremstillet mad

 

Nej tak Grøntsager fra ærte-bønnefamilien

 

Nej tak Grøntsager fra natskyggefamilien

(Alle i denne kategori kan spises i fase 3, men uden skind og kerner, og helst også trykkogte)

 

Nej tak Nødder, kerner og frø

 

Nej tak Mælkeprodukter

 

Nej tak Olier m.m.

 

Nej tak Sødemidler

Kilde til info om lektiner: vitalzone.dk v/ Marie Louise Theill, marielouise@vitalzone.dk


Copyright © 2024 by Michael Maardt. Du er på forebyg-nyresten.dkKontakt

Share